18 Decembrie, 2018

MEMENTO: De săptămâna viitoare, amenda pentru lipsa rovinietei se prescrie în patru luni

Din 14 septembrie, în cazul lipsei rovinietei valabile, aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se va prescrie în termen de patru luni de la data săvârșirii faptei, în condiţiile în care – în momentul de faţă – termenul de prescriere este de şase luni. Măsura va fi introdusă de pentru modificarea și completarea art. 9 din .

În noua formă, Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România va prevede şi că, pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenției se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii contravenției.

În intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției NU se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.

 

De asemenea, pe lângă prescrierea în termen de patru luni, Legea nr. 60/2018 introduce un nou alineat potrivit căruia Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. trebuie să asigure accesul utilizatorilor la baza de date pentru verificarea existenței și valabilității rovinietei și peajului.

Ai nevoie de Ordonanța nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de !

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Comentarii

 • Răspunde
  HINCU
  octombrie 29 2018

  Am avut o urgenta in familie si atrebuit sa plec la Brasov pe la ora 20 in data de 02.07.2018, am condus toata noaptea pentru ca a trebuit sa ma intorc imediat inapoi.Am cautat in 3 benzinarii sa iau rovinieta si nu am putut din cauza ca nu le mergea softu era blocat debia a doua zi am putut si am luat roviete pe 6 luni ,mi-a venit amenda acum dupa 3 luni si 24 de zile cu toate ca ei se obliga sa te anunte in termen de 2 luni .Intrbare mai trbuie sa o platesc s-au nu ?

 • Răspunde
  HINCU
  octombrie 29 2018

  Din cauza unei urgente am fost nevoit sa plec in data de 02.07.2018 la Brasov si sa ma intorc imediat inapoi.Am cautat sa cumpar rovinieta pe drum in 3 benzinarii si mi s-a spus ca softul este blocat si nu poate sa i-mi emita rovinieta Intorcandu-ma inapoi am gasit dupa ora 24 si am cumparat rovinieta valabila pentru 6 luni.Dupa 3 luni si 24 de zile am fost instiintat ca am fost amendat cu 250,00 lei.Legea spune ca instiintarea trebuioa facuta in termen de 2 luni de comiterea contraventiei.Intrbare trebuie sa platesc amenda s-au nu ?

Scrie un comentariu

https://alfaakb.com

www.profvest.com

np.com.ua/complex-equipment.html