27 Martie, 2019

Terenurile din gospodărie din intravilan nu vor mai fi impozitate de la 1 ianuarie 2018

Terenurile agricole din intravilan ca terenuri cu construcții nu vor mai fi impozitate, conform , adoptată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis și apărută în Monitorul Oficial.

Conform , proprietarii terenurilor agricole, amplasate în intravilan, plăteau impozit și pentru cei 400 de metri pătrați de teren cu construcții, aferenți gospodăriei. De la 1 ianuarie 2018, acest impozit nu va mai fi achitat, conform legii adoptate acum o lună de Camera Deputaților.

Inițiatorii legii au susținut că în cele mai multe cazuri, suprafața de 400 de metri pătrați cu construcții este situată în jurul casei în care locuiește proprietarul, și ține de gospodăria acestuia, pentru că se cultivă pe ea produsele agricole necesare traiului. Mai mult, parlamentarii spuneau că această impozitare a dus la dublarea sau chiar triplarea sumelor pe care unii proprietari le aveau de achitat.
 
LEGE nr. 196 din 29 septembrie 2017 pentru modificarea 
Art. I

Art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind se modifică după cum urmează:

(2) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria folosință terenuri cu construcții, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma prevăzută în următorul tabel.
(2 indice 1 ) se abrogă.

(3) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria folosință terenuri cu construcții, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută la alin. (4), iar acest rezultat se înmulțește cu coeficientul de corecție corespunzător prevăzut la alin. (5).

(6) Ca excepție de la prevederile alin. (3) – (5), în cazul contribuabililor persoane juridice, pentru terenul amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții, , impozitul/taxa pe teren se calculează conform prevederilor alin. (7) numai dacă îndepinesc anumite condiții.

Ai nevoie de  pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau MOBI apăsând ! 

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu

https://avtomaticheskij-poliv.com.ua/

У нашей фирмы популярный web-сайт с информацией про https://220km.net.
optiontradingstrategies.net