18 Decembrie, 2018

SEMINAR: Totul despre GDPR

World Trade Institute Bucharest () organizează seminarul-consultanţă personalizată , va avea loc la World Trade Center, Bucureşti, pe 27 martie 2018.

De ce să particip?

Din 25 mai 2018, va intra în vigoare Regulamentul general privind datele personale (GDPR), legislație europeană care obligă toate companiile care prelucrează date cu caracter personal să se conformeze la noile reguli mult mai stricte. Printre noile reglementări se regăsesc: dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de ștergere, privacy by design, obligativitatea realizării unui registru general al operațiunilor de prelucrare etc.

Nu există moment mai bun pentru pregătirea dumneavoastră în domeniul protecției datelor decât ACUM! În urma participării la acest seminar veți avea toate informațiile necesare pentru a vă pune în conformitate cu noul Regulament privind Protecția Datelor!

Regulamentul General privind Protecția Datelor va schimba complet modul în care dumneavoastră tratați datele personale, de la un capăt al companiei la celălalt. Totul se schimbă începând cu 25 mai 2018!

Este compania dumneavoastră pregătită de noua legislație?

Lectori

Va fi prezentă o echipă care îl va avea ca lector principal de Dl Nicolae-Dragoș Ploeşteanu, conferențiar universitar doctor în cadrul Universității „Petru Maior”, Târgu Mureș și director al Centrului pentru Protecția Datelor cu o bogată carieră în domeniul protecției datelor personale. A susținut numeroase evenimente pe tematica GDPR (conferințe, cursuri, seminarii), fiind în prezent unul dintre cei mai apreciați specialiști în acest domeniu. De asemenea are o activitate publicistică bogată având numeroase cărți și articole publicate. Este membru ASIL – American Society of Internațional Law și al Asociației Române de Drept și Afaceri Europene – ARDAE.

Cui se adresează?

Cursul se adresează persoanelor care lucrează în domeniul economic, financiar, contabilitate, dar și resurse umane, vânzări, marketing, suport clienți, precum și tuturor celor care își doresc să înțeleagă și să aibă un fir de început al programului de conformitate la GDPR în interiorul companiei proprii sau atunci când prestează această activitate pentru clienții săi. Tematica și studiile de caz vor fi adaptate în funcție de profilul participanților înscriși.

Obiective

  • Obiectivul principal al evenimentului este de a clarifica toate aspectele principale prevăzute în Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal precum: 
  • Principalii operatori vizați; 
  • Evaluarea contractelor existente în vederea stabilirii conformității cu prevederile Regulamentului: 
  • Evaluarea politicilor, procedurilor și notificarilor aferente prelucrării datelor cu caracter personal; 
  • Evaluarea necesității numirii unui responsabil cu protecția acestor date; 
  • Etape de urmat; 
  • Recomandări. 

Beneficii

  • Înțelegeți cerințele GDPR-ului.
  • Aflați ce dispoziții ale GDPR-ului se aplică la Dumneavoastră în companie.
  • Învățați cum să creați un răspuns ce îndeplinește cerințele Regulamentului și cum să câștigați și să consolidați încrederea clienților Dumneavoastră.
  • Înțelegeți ce înseamnă “Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal-cod COR: 242231″, dacă aveți nevoie de un asemenea angajat la dvs în companie și ce regim urmează acesta. Echipa Centrului pentru Protecția Datelor estimează că va fi nevoie de aproximativ 76.000 de Responsabili cu Protecția Datelor pentru a se îndeplini cerințele GDPR-ului.

Tematică

  • Noutățile aduse de Regulamentul 679/2016 față de Legea 677/2001.
  • Responsabilul cu protecția datelor.
  • Când este obligatorie numirea unui responsabil cu protecția datelor.
  • Cine poate fi desemnat în calitate de responsabil cu protecția datelor și ce condiții trebuie să îndeplinească.
  • Evidența obligatorie a activităților de prelucrare realizate.
  • Drepturile persoanei vizate cu privire la prelucrarea datelor.
  • Condițiile în care consimțământul persoanei vizate poate reprezenta temeiul pentru prelucrarea legală a datelor personale.
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal în relațiile de muncă.
  • Sancțiunile nerespectării prevederilor Regulametului.
  • Cazuri practice.
  • Sesiune de întrebări.

Participanții vor dobândi deprinderi necesare pentru:

  • Relevarea importanței Regulamentul General privind Protecția Datelor în contextul aplicării la nivelul U.E. 
  • Pașii ce trebuie făcuți de către operatorii economici în următoarele 6 luni.
  • Analiza problemelor pe care le ridică nouă reglementare.
  • Elaborarea unor metode de evaluare a impactului GDPR asupra organizației.
  • Înțelegerea necesității unei Evaluări a Impactului asupra Protecției Datelor (DPIA).
  • Aprecierea situațiilor când trebuie efectuată DPIA și de către cine.
  • Modalitatea și căile prin care trebuie consultată Autoritatea de Supraveghere (ANSPDCP)

Expertiza lectorului este pusă la dispoziția participanților în vederea găsirii soluțiilor optime la problemele acestora. Fiecare caz în parte va fi tratat cu maximă responsabilitate de către lectorul prezent în cadrul acestui seminar, de aceea tematica de mai sus va fi adaptată în funcție de interesul direct al participanților și spețelor prezentate de aceștia.

La finalizarea cursului se va oferi o diplomă de participare.

Cursanții vor beneficia de un suport de curs complet, în care vor fi explicate structurat punctele esențiale ale GDPR și primii pași de făcut pentru conformarea la prevederile acestuia.

Program

Marţi, 27 martie 2018, 09:00 – 16:00;

Persoanele interesate se pot înscrie prin completarea formularului disponibil pe . Taxa de instruire este de 750 de lei TVA, organizatorul acordând discount-uri în funcţie de numărul persoanelor înscrise. 

Contact: Fax: (021) 319 12 96 / Email: [email protected] / Tel: (021)2024409

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia TheWorldAthome reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu

посмотреть

https://topobzor.info

https://xn----7sbajornvhu8c.com.ua