22 Martie, 2019

Proiect: Legea anti-birocrație

Instituțiilor publice le va fi interzis să solicite persoanelor fizice și juridice, beneficiare ale serviciilor publice, date și informații care există deja în sistemul public, începând din 30 decembrie 2018, conform unei propuneri legislative inițiate de 41 de parlamentari liberali și depuse la Parlament.

Propunerea legislativă “Anti-birocrație” are ca obiectiv, potrivit inițiatorilor, reducerea birocrației, a aglomerației și a timpului petrecut la ghișeu de către cetățeni, a numărului de funcționari la ghișee, stimularea conectării bazelor de date între instituții, precum și eliminarea șpăgii.

Este interzis ca o instituție sau autoritate publică să solicite persoanelor fizice sau juridice beneficiare ale serviciilor publice date sau informații existente în sistemul public. Începând cu data de 30 decembrie 2018, nicio persoană fizică sau juridică de drept privat nu are obligația de a transmite și nici nu îi pot fi solicitate, de către o instituție sau autoritate publică, date sau informații existente în sistemul public“, prevede .

Potrivit proiectului, funcționarii vor fi sancționați disciplinar.

Fapta de a solicita persoanelor fizice și juridice de drept privat date sau informații care au fost comunicate unei alte instituții sau autorități publice, săvârșită de către persoana din cadrul unei instituții sau autorități publice, constituie abatere disciplinară și atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale“, mai stabilește proiectul.

va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, forul decizional fiind Camera Deputaților.

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Fara comentarii

Scrie un comentariu

заказать интернет магазин

http://best-cooler.reviews/

Был найден мной полезный веб портал с информацией про https://avtovoz.co.ua.