Avizul psihologic, obligatoriu pentru aleșii care candidează pentru Parlament

Parlamentarii ar putea nevoie de aviz psihologic la depunerea candidaturilor la Senat și la Camera Deputaților, dacă un care prevede această obligativitate va fi adoptat.

Actul normativ inițiat de un deputat PNL este argumentat de faptul că mai multe categorii de angajați prezintă un astfel de aviz atunci când vor să se încdreze pe un post, fie la stat, fie în cadrul unor firme private. Astfel, și parlamentarii, care obțin mandatul din partea cetățenilor pe care îi vor reprezenta, ar trebui să dețină un aviz psihologic:

“Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării. Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe problemele care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputați și senatorii trebuie să fie apți”, mai susțne inițiatorul proiectului legislativ.

Proiectul prevede ca avizul psihologic să fie inclus obligatoriu în dosarul de candidatură, depus de fiecare partid politic, alianță sau organizație care susține candidatul respectiv.

privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților. Art. 53, alin. (1) se completează cu o singură literă, lit. f) care va avea următorul cuprins:

“(1) În vederea înregistrării candidaturilor, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale depune la biroul electoral de circumscripție 4 dosare, cuprinzând următoarele: […]

f) aviz psihologic.”

Propunerea legislativă va fi dezbătută mai întâi la Senat, care este prima cameră sesizată.

Ai nevoie de Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de !

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Un comentariu

  • Răspunde
    Marius
    februarie 15 2018

    Un proiect binevenit, care ar trebui completat cu interzicerea dreptului de a mai ocupa functii in politica sau administratie publica persoanelor condamnate pentru fapte grave de coruptie sau infractiuni grave. Este la mintea copilului ca astfel de persoane nu pot si nu vor contribui la binele Romaniei.

Scrie un comentariu

http://medicaments-24.com

Viagra 100 mg en ligne

www.medicaments-24.com/kamagra/