13 Decembrie, 2018

Actele de stare civilă ar putea fi obţinute online

Cele mai importante acte de stare civilă – certificatul de naștere, de deces, certificatul de căsătorie sau actele de divorț  – ar putea fi obținute online în curând, potrivit secretarului de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Valeriu Andrei, prezent la un eveniment organizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA).

Conform , oficialul MCSI a spus că proiectul actului normativ care va implementa aceste măsuri va fi postat în dezbatere publică în cursul următoarelor zile.

Secretarul de stat a mai precizat că noile servicii vor fi puse la dispoziția cetățenilor atât online, cât și digital, în baza proiectelor ce fac parte din e-guvernare, la care vor participa ministerele de Interne și cel al Dezvoltării, precum și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Toate documentele prevăzute de acest act normativ vor fi în număr de 36 și privesc doar actele de stare civilă.

De altfel, a mai precizat secretarul de stat MCSI, ministerul îşi propune să digitalizeze toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani: „Se lucrează la un proiect de cloud guvernamental. Este cel mai mare proiect de până acum în parteneriat cu alte instituţii guvernamentale. Îi punem bazele în acest moment. Registrul Comerţului va implementa un proiect prin care se vor digitiza toate serviciile de la înfiinţarea unei firme, până la radiere, obţinerea certificatelor constatatoare. Totul se va face online”, a subliniat Valeriu Andrei, citat de Agerpres.

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu

http://steroid-pharm.com

profvest.com

ソース